Terug naar overzicht

Overnameverhaal: Opel Garage Hens wordt deel van Van Mossel Automotive Groep

Bedrijfsovername
Onze experts
Referenties

28 jaar stond Eric Hens aan het roer van zijn Opel Garage in Lier. Nu vaart zijn zaak onder de vlag van de Nederlandse Van Mossel Automotive Groep.

De deal kreeg zijn beslag begin mei en toont dat het zelfs in volle Coronacrisis mogelijk was een overname succesvol af te ronden. Bram Verstraeten van Dealmakers leidde het verkoopproces.

In 2018 kreeg de onafhankelijke autoverkoper en garagehouder Erik Hens van constructeur PSA (eigenaar van Opel) te horen dat hij twee opties had: zijn dealership verkopen of groter worden. 24 maanden kreeg hij om met een oplossing voor de pinnen te komen. Bram Verstraeten: “Een zware psychologische dobber. Onze eerste taak was dan ook het dossier te objectiveren. Alle aspecten van de transactie legden we op tafel om rationeel de puzzel te kunnen leggen.”

Het uitgangspunt was om de vennootschap met alle activa te verkopen aan één partij. “We hebben voldoende ervaring in de sector: sinds 2015 zijn we actief in de verkoop van verschillende dealerships van allerlei merken (o.a. Mercedes, VW-Audi, Toyota…)”, zegt Bram. Toen Van Mossel Automotive Groep op de radar kwam, leek dat een valabele partij. Maar Van Mossel was niet geïnteresseerd om de twee gebouwen (de garage en de carrosserie) te kopen – een belangrijk deel van de vennootschap.

Puzzel past

Na een intense zoektocht viel de puzzel in elkaar. Van Mossel kocht het handelsfonds, huurt de Opel garage en zet onder eigen naam de activiteiten van Garage Hens voort. Een deel van het vastgoed (carrosserie) kwam in handen van het Zweedse Hedin Automotive en de finale transactie zal de verkoop zijn van de aandelen van de vennootschap (met nog één vastgoed) aan een Belgische partij.

Erik Hens: “Ik waardeer dat we altijd open communiceerden en erop kon rekenen dat Bram telkens de meest gunstige oplossing zocht. Ik ben blij met deze totaaloplossing. Er is geen betere structuur denkbaar.”

Opel Garage Hens

  • Opel dealer en merkonafhankelijke carrosserie
  • Omzet: circa 11 miljoen euro
  • 18 werknemers
  • Opgericht in 1956