Aanpak

Onze aanpak

De dienstverlening van Dealmakers beoogt een persoonlijke begeleiding vanaf de beslissing tot verkoop van de onderneming tot en met de realisatie van de gewenste transactie.

Methodologie

Hoe we het doen

Het startpunt bij Dealmakers is de fundamentele keuze om bedrijfsovernames op een professionele wijze te begeleiden. Hierbij is de kwaliteit van onze dienstverlening gegarandeerd door de combinatie van onze onafhankelijkheid, het werken in vertrouwen met elke cliënt, een structurele betrokkenheid gedurende het hele proces, onze bewezen ervaring en knowhow.

Analysefase

Voorafgaand aan de start van elk verkoopsproces, wordt de opdracht geanalyseerd. Deze analysefase laat u toe zich een concreet beeld te vormen van het verkoopsproces, met inbegrip van een verwachte prijsvork. Tevens worden de argumenten opgebouwd om de onderhandelingen op een professionele wijze aan te vatten en uw belangen optimaal te verdedigen. Voor deze analysefase wordt een vaste vergoeding aangerekend, een beperkte investering om het verkoopsproces sterk in te gaan. 

Contactfase

Vervolgens starten de contacten:

  • Contacteren van de geselecteerde kopers
  • Ontvangen van de getekende geheimhoudingsverklaring
  • Bespreken van het voorstellingsdossier
Onderhandelingsfase

Tijdens deze fase adviseren en begeleiden wij bij:

  • Ontvangen en analyseren van de biedingen
  • Onderhandelen
  • Advies en begeleiding bij de opmaak van een intentieverklaring
Realisatiefase

Tenslotte coördineren wij bij:

  • Uitvoeren van een due diligence
  • Opmaken van de verschillende contracten
  • Closing

Hierbij vervullen de andere adviseurs van de cliënt hun specifieke rol (accountant, advocaat, fiscalist, bedrijfsrevisor).

Netwerk

Ons nationaal netwerk is essentieel

Dealmakers heeft een uitgebreide kennis van het industriële, financiële en zakelijke netwerk in België en Luxemburg. Onze uitstekende relaties met financiële instellingen, leidinggevende industriëlen en andere professionele adviseurs zijn het resultaat van de vele succesvolle realisaties.

Dankzij onze uitgebreide research-capaciteiten kunnen wij bovendien potentiële kopers opsporen in elke sector. Verder beschikken we over een uitgebreid bestand van Geregistreerde Kopers dat talloze individuele investeerders op zoek naar een eigen bedrijf bevat.

Dealmakers maakt tevens deel uit van Moore Belgium, een financiële dienstengroep met specialisatie in accountancy, audit en fiscaal-juridisch advies. Door deze samenwerking zijn meer dan 1.000 Finance Experts binnen handbereik voor elk vraagstuk op gebied van accountancy, revisorale controle, juridische of fiscale aangelegenheden. Dit geeft ons de kracht om voor elk probleem snel de juiste oplossing te vinden en te implementeren.

Tegelijk werken wij ook systematisch samen met de gebruikelijke adviseurs van onze cliënt, ook op vlak van audit, tax & legal. Verder beschikken wij over een uitgebreid netwerk van externe experts op elk deelgebied van M&A en Corporate Finance.

Erkend dienstverlener voor de kmo-portefeuille

Dealmakers is geaccrediteerd als dienstverlener voor de kmo-portefeuille (Erkenningsnummer: DV.A240658).

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel voor kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen die in Vlaanderen zijn gevestigd. Van de kmo-portefeuille krijgt u- als ondernemer- financiële steun wanneer u gebruik maakt van diensten die de kwaliteit van uw onderneming verbeteren. Een kleine onderneming kan van 30% steun genieten, een middelgrote onderneming krijgt 20% steun.

Image
Illustratie