REFERENTIES

Een overzicht van projecten


Bram en Philippe - Team op achtergrond

Om redenen van confidentialiteit vermeldt Dealmakers enkel namen van opdrachtgevers wanneer de gerealiseerde transactie publiek gemaakt werd. Anderzijds zijn onze tevreden cliënten de beste ambassadeurs van ons professionalisme en onze specifieke aanpak.

Aanvullend op onderstaande publieke realisaties, kunnen wij geval per geval relevante referenties voorleggen.


Elementary Labs overgenomen door Intracto Group

Op 14 juli werd Elementary Labs uit Gent overgenomen door Intracto Group, een participatie van de PE-groep Waterland.

Elementary Labs (met haar commerciële naam Bake & Company) is een digital strategisch adviesbureau.
Intracto Group geeft als digital agency de ondernemingen van morgen vorm op gebied van marketing, strategie, communicatie en technologie. Intracto heeft de afgelopen jaren 24 overnames gedaan en beschikt over een team van meer dan 900 experts.

Waterland is een onafhankelijke participatiemaatschappij en is een gevestigde waarde in de Private Equity wereld in Europa en wereldwijd.

Deze transactie werd begeleid door Bram Verstraeten, Partner Dealmakers.


LAC en Garage Verschaeren overgenomen door de Mobiliteitsmakelaar

Op 1 juli 2020 werden Liers Auto Center (LAC) uit Lier en Garage Vanderschaeren uit Heist-op-den-Berg overgenomen door hun sectorgenoot De Mobiliteitsmakelaar.

LAC en Garage Verschaeren zijn gereputeerde VW/Audi dealers in het netwerk. 
De Mobiliteitsmakelaar is één van de 'Market Area Leaders' in het VW/Audi netwerk. Zij zijn verantwoordelijk voor de verkoop, service en integratie van de merken van de Volkswagen Groep binnen de Antwerpse Kempen.

Bram Verstraeten, Partner Dealmakers, begeleidde deze transactie.


Chatelain Delcour overgenomen door Trevi Services

Op 26 juni 2020 werd Chatelain Delcour bv, een gereputeerd Brussels syndicus, overgenomen door sectorgenoot Trevi Services sa, eigendom van de Franse groep Foncia.

Chatelain Delcour beheert honderden gebouwen in Brussel en omgeving en realiseert een omzet van +€1.000.000. Door deze overname versterkt Trevi Services haar marktpositie, haar team van professionals, alsook haar klantenportefeuille. Trevi Services behoort tot de groep Foncia, Europees marktleider in residentieel onroerend goed.

De transactie werd begeleid door Matthieu Geelhand, Partner Dealmakers.


Actual Sign uit Machelen overgenomen door Remotec

Op 1 juli 2020 werd Actual Sign uit Machelen overgenomen door Remotec bv.

Actual Sign heeft meer dan 30 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van hoofdzakelijk indoor signalisatie, wayfinding en pictogrammen, de instrumenten bij uitstek voor visuele communicatie. Remotec is al even lang de referentie op vlak van industriële signalisatie en wegmarkeringen. Onlangs breidden zij intern nog uit met nieuwe afdelingen gefocust op ledschermen en laadpalen. Dank zij de complementaire kwaliteiten van deze overname kan Remotec zijn klanten een nog breder gamma aanbieden.

Deze transactie werd begeleid door Eddy De Timmerman, Partner Dealmakers.


Opel Garage Hens Erik overgenomen door Van Mossel Automotive Groep

Op 5 mei 2020 werd het handelsfonds van Hens Erik bv overgenomen door sectorgenoot Van Mossel Automotive Groep.

Hens Erik bv is een gereputeerde Opel dealer uit Lier. De onderneming realiseert een omzet van afgerond €11mio met een recurrente EBITDA van €350.000 en telt 13 werknemers.

Van Mossel is een van de grootste automotive bedrijven met 3.200 medewerkers in Nederland en België. Daarnaast maakt ook de International Car Lease Holding, een eigen leasemaatschappij, deel uit van de groep.

Deze transactie werd begeleid door Bram Verstraeten, Partner Dealmakers


Louvers nv, Briar nv en Lenders nv overgenomen door prive-investeerders

Op 29 november 2019 vond de verkoop plaats van Louvers nv (Zaventem), Briar nv (Zaventem) en Lenders nv (Brussel) aan particuliere investeerders.

De groep van verschillende bedrijven werd in 2010 nieuw leven ingeblazen na de overname door twee investeerders en is sindsdien geheroriënteerd op de productie, installatie en marketing van buiten- en binnenzonwering. De groep heeft +/- 40 mensen in dienst en heeft een omzet van > €8 miljoen met constante winstgevendheid.

De voormalige managers van het bedrijf blijven nog enige tijd om de transitie met de kopers te vergemakkelijken.

De transactie werd geleid door Matthieu Geelhand en Bram Verstraeten, beiden Partners Dealmakers


Jan Ketelaars nv overgenomen door Dela nv

Op 2 april 2020 werd het 120 jaar oud familiebedrijf Jan Ketelaars nv overgenomen door haar sectorgenoot Dela nv.

Jan Ketelaars nv is een gereputeerde begrafenisondernemer uit Kapellen. De onderneming realiseert een omzet van afgerond €1mio (+- 220 begrafenissen op jaarbasis) met een recurrente EBITDA van €325.000.

Dela is één van de grootste spelers in de uitvaartwereld in ons land met een 800-tal medewerkers.

Deze transactie werd begeleid door Bram Verstraeten, Partner Dealmakers


Buro Market overgenomen door Bureau Vallée

Recent nam de Franse distributeur van kantoor- en schoolartikelen Bureau Vallée zijn Belgische sectorgenoot Buro Market over.


Buro Market werd opgericht in 1980 en heeft 6 verkooppunten die voornamelijk als showrooms fungeren. Het bedrijf heeft een jaaromzet van ongeveer € 6,5 mio.
Bureau Vallée telt op zijn beurt 330 winkels, waarvan 270 in Frankrijk. De Belgische kantoormeubel- en inrichtingsspecialist is vooral actief op de B2B-markt en net die focus is voor Bureau Vallée een interessante aanvulling.


Deze transactie werd begeleid door Matthieu Geelhand, Partner Dealmakers.


AVD Belgium en AVD Holland overgenomen door collega met zetel in UK

Op 20 september  2019 werden AVD Belgium (Nijvel) en AVD Holland (Oud-Gastel) overgenomen door een collega met zetel in de UK. 
AVD werd in 1982 opgericht door een groep ingenieurs en heeft een sterke reputatie opgebouwd in aandrijfcomponenten en koppelingen, voornameljik voor baggerboten. AVD telt 8 medewerkers en realiseert een omzet van >€3 mio met een constante rentabiliteit.

Deze transactie werd begeleid door Matthieu Geelhand, Partner Dealmakers.


Mercedes-Benz dealership Rudi Vertommen overgenomen door Hedin Bil

Op 16 september 2019 werd het Mercedes-Benz dealership Rudi Vertommen nv in Boortmeerbeek overgenomen door de Zweedse automobielgroep Hedin Bil. Vertommen is één van de meest rendabele Mercedes-Benz dealers in het ganse net, en biedt zowel PKW als vans aan. Vertommen realiseert een omzet van +-€25 mio met een recurrente EBITDA van €1,7 mio, en stelt 25 mensen tewerk.

De transactie werd begeleid door Bram Verstraeten, Partner Dealmakers.