REFERENTIES

Een overzicht van projecten


Bram en Philippe - Team op achtergrond

Om redenen van confidentialiteit vermeldt Dealmakers enkel namen van opdrachtgevers wanneer de gerealiseerde transactie publiek gemaakt werd. Anderzijds zijn onze tevreden cliënten de beste ambassadeurs van ons professionalisme en onze specifieke aanpak.

Aanvullend op onderstaande publieke realisaties, kunnen wij geval per geval relevante referenties voorleggen.


JDS Pools overgenomen door GT Invest

Op 19 maart 2021 werd JDS Pools uit Eeklo overgenomen door Private Equity partij GT Invest. 

JDS Pools is een van de grootste zwembadbouwers in België, met showrooms in Adegem en Knokke, en wordt beschouwd als een absolute referentie op de markt. Het investeringsfonds GT is eveneens een gevestigde waarde.

Deze transactie werd begeleid door Bram Verstraeten, Partner Dealmakers.


Ithaka Invest overgenomen door sectorgenoten uit Oost-Vlaanderen

Op 9 oktober 2020 werd Ithaka Invest overgenomen door Bram & Bert Vander Sype, sectorgenoten uit Oost-Vlaanderen.
De voornaamste activiteit van de groep betreft de uitbating van een fitness en verhuur van verschillende in- en outdoor sporttereinen.
Bram en Bert Vander Sype zijn reeds actief in de sector, via de uitbating van verschillende trampoline en inflatable parken in België.

Deze transactie werd begeleid door Nele Neyrinck, Partner Dealmakers.


Track & Trace overgenomen door Traxgo

Op 30 september 2020 werd Track & Trace overgenomen door Traxgo, een sectorgenoot uit West-Vlaanderen.

Traxgo biedt een totaalpakket aan voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen, met een eigen platform om via track en trace in real time informatie te verzamelen, en met andere bedrijfssoftware om klanten te ondersteunen in hun groei.

Deze transactie werd begeleid door Bram Verstraeten, Partner Dealmakers.

 


Beton Dobbelaere overgenomen door sectorgenoot 4concrete

Op 15 juli 2020 werd betonfabrikant Beton bedrijf R. Dobbelaere nv (BDT) uit Tielt overgenomen door sectorgenoot 4concrete NV.

Beton Dobbelaere is een producent van prefabbeton voor landbouw, industrie en groensector. Door hun professionele productieprocessen leveren ze niet enkel prefabbeton en maatwerk aan Belgische sleutel-op-de-deurbouwers, maar ook buiten de landsgrenzen.

4concrete is een sectorgenoot met gelijklopende activiteiten, waar ondertussen de 3de generatie van de familie Van Hessche aan het roer van het bedrijf staat.

Deze transactie werd begeleid door Nele Neyrinck, Partner Dealmakers.


Elementary Labs overgenomen door Intracto Group

Op 14 juli werd Elementary Labs uit Gent overgenomen door Intracto Group, een participatie van de PE-groep Waterland.

Elementary Labs (met haar commerciële naam Bake & Company) is een digital strategisch adviesbureau.
Intracto Group geeft als digital agency de ondernemingen van morgen vorm op gebied van marketing, strategie, communicatie en technologie. Intracto heeft de afgelopen jaren 24 overnames gedaan en beschikt over een team van meer dan 900 experts.

Waterland is een onafhankelijke participatiemaatschappij en is een gevestigde waarde in de Private Equity wereld in Europa en wereldwijd.

Deze transactie werd begeleid door Bram Verstraeten, Partner Dealmakers.


LAC en Garage Verschaeren overgenomen door de Mobiliteitsmakelaar

Op 1 juli 2020 werden Liers Auto Center (LAC) uit Lier en Garage Vanderschaeren uit Heist-op-den-Berg overgenomen door hun sectorgenoot De Mobiliteitsmakelaar.

LAC en Garage Verschaeren zijn gereputeerde VW/Audi dealers in het netwerk. 
De Mobiliteitsmakelaar is één van de 'Market Area Leaders' in het VW/Audi netwerk. Zij zijn verantwoordelijk voor de verkoop, service en integratie van de merken van de Volkswagen Groep binnen de Antwerpse Kempen.

Bram Verstraeten, Partner Dealmakers, begeleidde deze transactie.


Chatelain Delcour overgenomen door Trevi Services

Op 26 juni 2020 werd Chatelain Delcour bv, een gereputeerd Brussels syndicus, overgenomen door sectorgenoot Trevi Services sa, eigendom van de Franse groep Foncia.

Chatelain Delcour beheert honderden gebouwen in Brussel en omgeving en realiseert een omzet van +€1.000.000. Door deze overname versterkt Trevi Services haar marktpositie, haar team van professionals, alsook haar klantenportefeuille. Trevi Services behoort tot de groep Foncia, Europees marktleider in residentieel onroerend goed.

De transactie werd begeleid door Matthieu Geelhand, Partner Dealmakers.


Actual Sign uit Machelen overgenomen door Remotec

Op 1 juli 2020 werd Actual Sign uit Machelen overgenomen door Remotec bv.

Actual Sign heeft meer dan 30 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van hoofdzakelijk indoor signalisatie, wayfinding en pictogrammen, de instrumenten bij uitstek voor visuele communicatie. Remotec is al even lang de referentie op vlak van industriële signalisatie en wegmarkeringen. Onlangs breidden zij intern nog uit met nieuwe afdelingen gefocust op ledschermen en laadpalen. Dank zij de complementaire kwaliteiten van deze overname kan Remotec zijn klanten een nog breder gamma aanbieden.

Deze transactie werd begeleid door Eddy De Timmerman, Partner Dealmakers.


Opel Garage Hens Erik overgenomen door Van Mossel Automotive Groep

Op 5 mei 2020 werd het handelsfonds van Hens Erik bv overgenomen door sectorgenoot Van Mossel Automotive Groep.

Hens Erik bv is een gereputeerde Opel dealer uit Lier. De onderneming realiseert een omzet van afgerond €11mio met een recurrente EBITDA van €350.000 en telt 13 werknemers.

Van Mossel is een van de grootste automotive bedrijven met 3.200 medewerkers in Nederland en België. Daarnaast maakt ook de International Car Lease Holding, een eigen leasemaatschappij, deel uit van de groep.

Deze transactie werd begeleid door Bram Verstraeten, Partner Dealmakers


Louvers nv, Briar nv en Lenders nv overgenomen door prive-investeerders

Op 29 november 2019 vond de verkoop plaats van Louvers nv (Zaventem), Briar nv (Zaventem) en Lenders nv (Brussel) aan particuliere investeerders.

De groep van verschillende bedrijven werd in 2010 nieuw leven ingeblazen na de overname door twee investeerders en is sindsdien geheroriënteerd op de productie, installatie en marketing van buiten- en binnenzonwering. De groep heeft +/- 40 mensen in dienst en heeft een omzet van > €8 miljoen met constante winstgevendheid.

De voormalige managers van het bedrijf blijven nog enige tijd om de transitie met de kopers te vergemakkelijken.

De transactie werd geleid door Matthieu Geelhand en Bram Verstraeten, beiden Partners Dealmakers

Onze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.

We also use analytics & advertising services. To opt-out click for more information.