VERKOOP BRENGT NIEUWE TOEKOMST VOOR JDS POOLS


JDS Pools

Met de verkoop van JDS Pools aan GT Invest, zet oprichter en zaakvoerder Johny De Smet een punt achter een succesverhaal dat begon als een job in bijberoep. In amper twintig jaar groeide zijn onderneming uit tot een van de grootste zwembadinstallateurs in België.

“Twintig jaar geleden las ik tweemaal de gele gids – die bestond toen nog – van voor tot achter uit”, lacht Johny De Smet. “Ik was leerkracht en op zoek naar een business in bijberoep.” Bij de ‘z’ bleef Johny hangen: zwembaden installeren, dat moest toch goed te doen zijn? In het begin legde hij zich toe op doe-het-zelfzwembaden. “Negen jaar geleden koos ik resoluut voor het duurdere segment met projecten van om en bij de 60.000 euro en dat was het startschot voor onze grote groei.” Elk jaar plaatste JDS Pools 120 à 130 zwembaden. Samen met zijn vrouw Caroline Van Heuverswijn en zoon Ruben, runde Johny het familiale bedrijf. “We werkten elke dag van de week: dat was onze sterkte. We deden alles voor onze klanten. We werkten meer dan fulltime, ik weet nog steeds niet hoe we het volhielden. Altijd plankgas.” Tijd voor een helpende hand, dus.

Groot vertrouwen

De zoektocht naar een manager in mei 2020 leidde tot een kandidaat die niet alleen de touwtjes in handen wilde nemen, maar de hele zaak wilde overnemen. “Daar had ik toen nog niet aan gedacht, maar het leek geen gekke gedachte. Het idee bracht me via via bij Bram Verstraeten van Dealmakers. Van bij de eerste kennismaking had ik een groot vertrouwen. Toen ik zei ‘We have a deal, zoek ons een overnemer’, denk ik dat Bram schrok van mijn snelle beslissing.” Niet alleen de beslissing om samen in zee te gaan voor de overname verliep snel, ook het proces liep gesmeerd. In oktober 2020 – na acht weken voorbereiding – stond het dossier stevig op poten en werden geschikte kandidaat-overnemers gecontacteerd. In maart 2021 was de overnamedeal met GT Invest rond. “In de nieuwe onderneming hebben mijn vrouw en ik nog steeds 20 procent van de aandelen. Ook de naam blijft behouden en ik blijf het gezicht van JDS Pools”, zegt Johny. “Niet onbelangrijk, want ook deze sector is een people’s business: architecten vragen echt wel naar mij. We houden dus de vinger aan de pols, maar de hectiek laten we achter ons.
Tijd om te genieten.”

De Dealmakers Touch

Bram Verstraeten, Partner bij Dealmakers, leidde het dossier in goede banen.

Enkele bijzondere aspecten:

  • Beloftevolle toekomst voor JDS Pools, omdat GT Invest via een buy & build-strategie in de sector van de zwembadinstallateurs onbetwiste marktleider wil worden.
  • Snelle doorlooptijd van het hele traject, met winnaars aan beide zijden.