SPORTJOY EN ITHAKA INVEST KOMEN IN HANDEN VAN JUMPSKY


Sportjoy en Ithaka Invest

"Koelbloedigheid loont in tijden van crisis"

Voor Patrick Van Hoorebeke en zijn echtgenote Lieve Smekens begon na 
32 jaar de ‘joy’ zoetjesaan te verdwijnen uit Sportjoy en Ithaka Invest, de vennootschappen waarmee ze actief waren in een sportcentrum en de uitbating van een fitness in Eeklo. Na de overname door JumpSky – gerealiseerd in volle Coronatijd – is hun levenswerk klaar voor de sprong naar morgen.

“Al sinds 1988 ondernemen mijn vrouw en ik samen”, zegt Patrick Van Hoorebeke. “Tot 2013 huurden we een onderkomen voor onze fitnessactiviteiten, maar toen er een ­tennishal te koop stond in Eeklo hebben we niet lang getwijfeld.” Sindsdien zwaaiden Patrick en Lieve de scepter over een sport­domein van vier hectare waar ze een fitness en cafetaria uitbaten. Er zijn indoor en outdoor tennisvelden, een hockeyveld, squash-­zalen, een survival- en paintballterrein … 
Zeven jaar later is het tijd om de fakkel door te geven. Patrick: “Onze interesse was aan het uitdoven, maar het zou zonde zijn om zo’n groot domein met zoveel mogelijkheden te laten verkommeren. We waren al twee jaar stilletjes bezig om zelf – met de hulp van een vriend – een overnemer te zoeken. Telkens weer haakten de kandidaten af. Tot Jan De Bie van Quaestor Vermogensbeheer in Roeselare zei: ‘Patrick, je moet eens gaan praten met Nele Neyrinck van Dealmakers.’ Nele zag en benoemde meteen welke horden we moesten nemen, en dat schepte instant vertrouwen.”

Sport én vastgoed

De combinatie vastgoed (Ithaka Invest) en sportactiviteiten (Sportjoy) in één pakket, maakten dit een bijzonder dossier. “De vraag die elke potentiële koper stelt, is: hoe en op welke termijn betaal ik met de activiteiten het vastgoed af?”, zegt Nele. “Duidelijk was dat de activiteiten de bestaande aflossingen wel konden dekken, maar dat er nauwelijks marge was om verbouwingen te doen.” Zaak was dus om kandidaat-overnemers te vinden die extra wilden investeren in de nog onbenutte mogelijkheden van het domein en de gebouwen. Tussen de fitnessclubs, paardensportclubs, tennis- en padelclubs en vastgoedbedrijven identificeerde Dealmakers vrij snel de juiste potentiële kopers.

Boven de verwachtingen

En toen stak Corona onverbiddelijk de kop op. Patrick: “Net voor de beperkende maatregelen onze sector troffen, waren we in gesprek met Bram en Bert van JumpSky, uitbaters van trampolineparken in Lochristi.” Natuurlijk zette Corona druk op de vraagprijs, maar “dan zie je de meerwaarde van de koelbloedigheid die je enkel kan hebben als je voldoende ervaring hebt”, zegt Patrick. 

“Wat opviel is dat we allemaal samen keken naar de plannen van het terrein en hoe JumpSky daar een prachtig project kan uitbouwen. Het doet deugd te weten dat het domein zal worden uitgebouwd zoals het moet. Bovendien blijven onze medewerkers, voornamelijk flexi-jobbers, aan boord. Dat vonden wij geen onbelangrijke rand­voorwaarde”, zegt Patrick. “Het eind­resultaat ligt op alle vlakken ver boven onze verwachtingen.”

Onze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.

We also use analytics & advertising services. To opt-out click for more information.