Terug naar overzicht

“Samen succes boeken, is het summum voor mij.”

Onze experts

“Met Dealmakers spelen we een niet te onderschatten rol om een positieve ondernemingscyclus in Limburg te creëren en te onderhouden”, zegt Jonathan Vermeeren, Partner Dealmakers in Limburg. “Goed begeleide overnames dragen er mee zorg voor dat zowel lokaal verankerde bedrijven als werkgelegenheid in de regio op een duurzame en rendabele manier kunnen blijven groeien.”

Wat er reilt en zeilt bij de Limburgse ondernemingen, is geen onbekende factor voor Jonathan Vermeeren. “Als externe auditor bij Deloitte legde in mij vooral toe op grotere kmo’s. Toen ik als zelfstandige samen met mijn vader een consultancykantoor runde met een twintigtal medewerkers, verbreedde ik mijn kennis met accountancy en M&A. In de loop der jaren kwam de focus steeds meer te liggen op fiscaal advies, waarderingen en Corporate Finance – waar de link met M&A sterk was. Professioneel en persoonlijk was dat een schot in de roos, want ik haal er heel veel voldoening uit als ik klanten vooruit kan helpen. Als auditor word je nogal snel als een controleur, een tegenpartij, bekeken. Bij Corporate Finance en bedrijfsovernames loop je het traject voor en samen met je klant.

Als Partner bij Dealmakers kan Jonathan zich nog meer toespitsen op het smeden van de best mogelijke M&A-overeenkomsten. “Geduldig werken aan het noodzakelijke vertrouwen, het begeleiden van het proces, het tot een vergelijk komen in waarderingen en het kordaat doorhakken van knopen, beschouw ik als mijn sterke punten. Als zelfstandige kwam daar nog heel veel administratieve rompslomp bij kijken, terwijl ik nu een beroep kan doen op de IT, de backoffice, het ingenieuze stramien om het verkoopproces te begeleiden en het uitgebreide netwerk dat Dealmakers in de loop van vele jaren heeft uitgebouwd. Dat netwerk van potentiële kopers is een geweldige troef. Tel daarbij de eigen professionele contacten en je hebt een uitstekende voedingsbodem voor vruchtbare deals. Zeker in Limburg wordt veel belang gehecht aan persoonlijke contacten. Vertrouwen is een kostbaar goed dat met veel geduld en veel face-to-facegesprekken wordt opgebouwd, maar uiteindelijk leidt tot sterke relaties.”

“Niet alleen voor mij als partner, maar ook voor de bedrijven in Limburg zelf, zijn de capaciteiten en het netwerk van Dealmakers een meerwaarde. Als wij de beste partij vinden als koper voor een onderneming, betekent het dat de verkoper middelen genereert om eventueel zelf weer te investeren, maar ook dat de koper groeikansen ziet voor het bedrijf. Op die manier is een bedrijfsovername een vliegwiel van een positieve economische cyclus.”

Jonathan in één oogopslag

  • Licentiaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen (Universiteit Antwerpen)

  • Zelfstandig actief in audit, fiduciaire en M&A

  • Docent interne audit bij PXL Hogeschool

  • Sinds april 2022 Partner bij Dealmakers