MEET & GREET: ANTHONY HERNAUT, DIRECTOR DEALMAKERS


Anthony Hernaut

“Bedrijfsovernames en -fusies zijn mijn passie.”

Anthony Hernaut is de gangmaker van Dealmakers in Vlaams-Brabant en het Nederlandstalige deel van Brussel. Een opdracht die hem op het lijf geschreven is. “Ik wil eigenlijk geen audit doen, ik wil mijn tanden zetten in M&A”, zei hij als pas afgestudeerde op zijn sollicitatiegesprek bij een van de Big 4-accountants. “Oké”, was hun reactie, “zie ons aanbod dan maar als een springplank.” 

En zo ging Anthony twee dagen later er voor twee jaar aan de slag. De ervaring versterkte hem in zijn overtuiging: “Bedrijfsovernames en -fusies zijn mijn passie.”

Die kennis en passie zet Anthony sinds 2015 voor de klanten van Dealmakers aan het werk. “Met de jaren legde ik mij toe op steeds complexere dossiers, terwijl ik tegelijkertijd samen met mijn collega Wout de backoffice van Dealmakers uitbouwde. Samen groeiden we door, namen consultants in dienst en stonden in voor hun opleiding. Intussen is de backoffice, om gelijke tred te kunnen houden met de groei van Dealmakers, stevig uitgebouwd en kunnen wij en onze klanten rekenen op de deskundige steun van Kevin, Hans, Julien en Maarten.”

Sinds 2021 is de focus van Anthony verschoven van backoffice naar de driving seat voor de activiteiten van Dealmakers Vlaams-Brabant. “Als director had ik de afgelopen jaren al veel klantencontacten, nu zal ik de intensiteit ervan opdrijven. Mijn netwerk dat ik uitbouwde bij bankdirecteurs, kmo-adviseurs, advocaten, revisoren en accountants komt mij daarbij goed van pas.”

Kennis delen is een belangrijke drijfveer voor Anthony. “Ik geef als gastdocent les aan aspirant jonge ondernemers aan de KU Leuven en aan jonge studenten aan The Brussels School of Governance (VUB) waarbij ik hen inwijd in de geheimen van business plannen en waarderingen. Daarmee scherp ik mijn skills aan om ook de klanten en prospecten van Dealmakers heel transparant mee te nemen in alle facetten van de verkoop van hun bedrijf: de waardering, de financiering, de fiscaliteit, het juridische. Trouwens, een van de troeven van Dealmakers is dat we intern heel efficiënt kennis centraliseren en uitwisselen. Zo kunnen we het pad voor elke klant op maat optimaliseren, want ook al werken we op bekend terrein, elk traject, elke verkoop, is uniek.”

Anthony in één oogopslag

  • Handelsingenieur (KU Leuven)
  • Master na master in Accountancy en Revisoraat (KU Leuven)
  • Bijkomende opleiding aan het Chartered Institute for Securities & Investment (CISI)

Onze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.

We also use analytics & advertising services. To opt-out click for more information.