Terug naar overzicht

“Het is een groot voorrecht dat wij vanop de eerste rij ondernemers gelukkig maken.”

Onze experts

Wie denkt aan de verkoop van zijn onderneming, wil op het sterkste – en aangenaamste! – team specialisten kunnen rekenen om het proces efficiënt te begeleiden en het best mogelijke resultaat te bereiken. Sinds een jaar of zes maakt Manager Corporate Finance Kevin Bogemans deel uit van het M&A-team van Dealmakers. “Elke deal geeft me oprecht een goed gevoel.”

“2,5 jaar als auditor bij een van de Big Four leerde me veel. Inhoudelijk, maar vooral ook over mezelf. Zoals waar mijn allergrootste interesse ligt die uiteindelijk ook resulteerde in een ware passie. Die vond ik in het M&A-team van Moore en Dealmakers. Ik vind de afwisseling in het type projecten bijzonder boeiend. Elke onderneming heeft haar eigen verhaal en het is een voorrecht daar te kunnen induiken. Een minstens even groot voorrecht is dat wij vanop de eerste rij ondernemers gelukkig maken – uiteindelijk verkoop je je onderneming maar één keer. De meesten van onze klanten hebben hun bedrijf zelf opgericht en daar jaren keihard voor gewerkt. Als je dan dat ene cruciale moment kunt begeleiden, dan besef je ten volle hoe zo’n verkoop niet alleen zakelijk, maar vooral ook persoonlijk een enorme impact heeft. Het geeft me een goed gevoel als we een deal succesvol kunnen afsluiten.”

Kevin Bogemans vormt telkens met één van de Partners van Dealmakers een hecht team dat het verkoopproces van het prille begin tot het zoete eind begeleidt. “Als consultants dragen wij zorg voor de technische onderbouw van elk dossier, we voeren analyses uit, staan in voor de waarderingsoefeningen en benchmark… Ik beschouw onze knowhow eigenlijk als een evidentie – iedereen kent zijn job en we weten hoe we een project moeten aanpakken. Het allerbelangrijkste vind ik dan ook de klik, het vertrouwen tussen alle betrokkenen. Uiteindelijk is elk verkoopproces een traject van een halfjaar of een jaar en als je dan niet door één deur kunt…”

Een troef is dat wij zweren bij een één-op-één-relatie. En cours de route gaat onze klant niet plots iemand anders zien. Combineer dat met onze no cure, no pay-aanpak en het is duidelijk dat onze belangen en die van onze klant volledig gealigneerd zijn.”

“Wie eraan denkt om zijn onderneming te verkopen, doet er goed aan om enkele zaken goed te structureren alvorens het proces echt van start gaat. Te veel vastgoed of een dure oldtimer in de vennootschap zijn misschien geen no go, maar maken het traject er niet eenvoudiger op. Maar vooral psychologisch moet je er als ondernemer klaar voor zijn. Als je twijfelt, wordt het een wispelturig proces.”

Of de opkomst van artificiële intelligentie impact heeft op het M&A-proces? “Net zoals bij andere technologieën kijken we hoe we dat op een veilige manier kunnen benutten. Hoe dan ook zal het een positieve impact hebben en voor efficiëntiewinsten zorgen – al zal een stevige supervisie superbelangrijk zijn. Op die manier zullen wij ons nog meer op onze kerntaken kunnen richten.”

KEVIN BOGEMANS IN ÉÉN OOGOPSLAG

  • Handelsingenieur met specialisatie Accountancy en Financiën (KU Leuven)
  • Financial Modeling & Valuation Analyst® (Corporate Finance Institute)
  • Supervisor Audit bij KPMG
  • Manager Corporate Finance bij Moore Belgium