DE BOUWSTENEN VOOR FINANCIERING


Bouwstenen voor financiering

"Uit het overnamewoordenboek geplukt"

Een duidelijke uitleg bij veelgebruikte en vaak Engelstalige begrippen in M&A. Helder en bondig, zoals u van ons mag verwachten. In deze editie: de meest gebruikte termen die gehanteerd worden bij de financiering van een overname.

Senior debt

Een senior debt is een schuld met waarborg. Deze waarborg kan verkocht worden om dit type schuldeisers terug te betalen. Hierdoor wordt senior debt als minder risicovol gezien en wordt een relatief lage interestvoet toegekend.

Junior debt

Junior debt is schuld zonder waarborg of schuld die achtergesteld is in vergelijking met senior debt. De terugbetaling van dit type schuld heeft een lagere prioriteit dan van andere schulden.

Earn-out

Een earn-out is een overnameformule waarbij een deel van de prijs bepaald én betaald wordt na de overname, volgens een vooraf vastgelegde formule en gedurende een bepaalde termijn van enkele jaren.

Vendor loan

Met een vendor loan wordt een overnameformule bedoeld, waarbij een gedeelte van de prijs wordt omgezet in een lening van de verkoper aan de koper.

Mezzanine financiering

Dit is een achtergestelde lening waarbij kenmerken van schuld én eigen vermogen worden gecombineerd.

Operationele partner 

Co-investeerder (eigen vermogen) met operationele toegevoegde waarde = management, industriële knowhow, beschikbaarheid en met persoonlijke of sector gedreven ambitie.

Financiële partner

Co-investeerder (eigen vermogen en/of hybride structuren) met financiële toegevoegde waarde = financiële structuur, cashflow focus en creatie aandeelhouderswaarde én met exit-strategie.

Onze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.

We also use analytics & advertising services. To opt-out click for more information.