MEET & GREET: DAVID VALENNE, PARTNER TRANSACTION SERVICES MOORE CORPORATE FINANCE


Meet David Valenne - Partner Transaction Services Moore Corporate Finance

Als partner Transaction Services bij Moore Corporate Finance kent David Valenne de meerwaarde van het toegewijd team (senior) consultants voor de klanten van Dealmakers maar al te goed. “Alle partners van Dealmakers kunnen rekenen op een grote, interne kennispool voor elk verkoopsproces.”

“Voor elke deal een topteam”

“Dealmakers werkt in een ‘binoom systeem’: aan elk project worden zowel een partner als een interne (senior) consultant gekoppeld. De samenstelling van het team hangt af van de functie en de complexiteit van het overnamedossier. Een consultant heeft sowieso twee tot drie jaar ervaring en komt meestal uit de Big Four of uit een corporate omgeving met een sterke business achtergrond. Vaak heeft een consultant handelswetenschappen, TEW of handelsingenieur gestudeerd. Kortom, een consultant heeft een sterk profiel.”

Vormen de ruggengraat van Dealmakers als consultant: Kevin Bogemans (senior consultant), Maarten De Smet, Ruud Van Looy en Julien Neven (consultants). “Zij leggen de fundamenten van het dossier door zich toe te leggen op marktstudies, het samenstellen van long lists en short lists en het meeschrijven aan de information memoranda (IM)”.

De Dealmaker consultants staan ook mee in voor de waarderingen. Elke opdracht die we uitvoeren, start met een waardebepaling.  Zo schatten we op voorhand in hoe een mogelijke koper het bedrijf zal waarderen op basis van de voorgelegde informatie en kunnen we eventueel bijsturen alvorens gesprekken starten. Voor deze waardebepaling benutten de consultants onze specifieke tool, gebaseerd op de drie essentiële invalshoeken: intrinsieke waarde, rendementswaarde en vergelijkingswaarde.

Alles gebeurt altijd in zeer nauwe samenwerking met een partner. Voor verkopers staan ze altijd ter beschikking als tweede aanspreekpunt en ze gaan vaak mee naar de meetings.”

Wat het team bijzonder sterk maakt, is dat ze geen tunnelvisie hebben.“Het is inderdaad een groot voordeel dat onze consultants ook actief zijn in de mid-market, in debt & equity en deel uitmaken van onze valuations pool. Wij geloven er rotsvast in dat die brede ontwikkeling ook een rijkere kijk op transacties met zich meebrengt. Dat leertraject is trouwens ook interessant voor de toekomst van Dealmakers, want het is onze ambitie om elke consultant via ‘learning on the job’ mettertijd te laten opklimmen tot partner. Daarvoor hebben ze een solide basis en veel terreinkennis nodig.”

Gunstige vooruitzichten

Veruit de meeste M&A-experts verwachten dat de overname-activiteiten dit jaar fors zullen toenemen in vergelijking met 2020. Het ondernemersvertrouwen neemt toe en private equity spelers hebben geld in kas en azen op overnameprooien. Wel zijn de meeste deskundigen van mening dat vooral sectoren die niet geleden hebben onder de pandemie voor het snelle herstel zullen zorgen.Expected evolution of M&A transactions for 2021 per size categoryBron: Vlerick Business School, 2021 M&A Monitor