MEERWAARDE BIEDEN OP SLEUTELMOMENTEN


Katleen Arits

“Op grote kantelmomenten in het professionele en privéleven van ondernemers en bedrijfsleiders meerwaarde kunnen bieden, is wat mij al heel mijn loopbaan boeit en motiveert.” Sinds november 2020 is Katleen Arits partner bij Dealmakers in de provincie Limburg.

Hoofd en hart van Katleen komen samen in haar nieuwe functie. “Mijn belangrijkste drijfveren zijn het kunnen ontmoeten en mogen adviseren van boeiende ondernemers en mijn kennis rond corporate finance – het waarderen, modellen maken, … – ten dienste stellen van hun bedrijfsactiviteit.”

Die kennis bouwde Katleen op binnen KBC. “In 2007 begon ik er als pas afgestudeerde economiste bij acquisition finance, zeg maar de afdeling die zich toelegt op M&A-financiering. Een fantastische uitdaging en ik heb er enkele mooie deals mee kunnen realiseren, tot de financiële crisis een jaar later de bedrijfsovernamemarkt compleet platsloeg.”

De crisis van 2008 betekende een nieuwe opportuniteit voor Katleen. “Ik kreeg de mogelijkheid om naar het bedrijvenkantoor van KBC in Hasselt te komen, en als Limburger in hart en nieren greep ik die kans met beide handen aan. Daar groeide ik door tot relatiebeheerder met een 40 à 50 corporate klanten. Het meeste plezier haalde ik uit de klantenrelatie, het bouwen van bruggen en het zoeken naar creatieve oplossingen. Wat ik toen het liefste deed – en wat nu als Partner bij Dealmakers mijn core business is – was bedrijven door en door leren kennen en luisteren naar de verhalen van de eigenaars, de bedrijfsleiders: hoe zijn zij begonnen? Welke hindernissen en kansen kwamen op hun pad en hoe zochten ze telkens opnieuw een oplossing? Ik vind het bijzonder boeiend om mee een stuk van hun pad af te leggen en daar een rol van betekenis in te spelen.”

Troeven uitspelen

“Bij KBC was mijn rol die van financier, bij Dealmakers is die toegespitst op een heel bijzondere fase: de overdracht van het bedrijf. Een scharniermoment met heel veel zakelijke, maar ook persoonlijke dimensies, want ten slotte gaat het altijd over het doorgeven van een levenswerk. Ik zie het als mijn taak om daarin meerwaarde te bieden voor de verkoper, maar ook voor de koper voor wie de overname eveneens het begin betekent van een nieuw hoofdstuk.”

Als partner bij Dealmakers kan Katleen haar troeven uitspelen: werken met mensen, bedrijven en finance. “Mijn basisnetwerk in Limburg is een mooie startpositie, de mond-tot-mondreclame door ondernemers zelf moet mij rugwind geven. Uiteraard heb ik de persoonlijke verantwoordelijkheid over alle dossiers, maar ik kan rekenen op een heel straf team van topconsultants en partners bij Dealmakers die graag hun kennis delen.”

Katleen in één oogopslag

  • Master Economie (KU Leuven)
  • Executive Masterclass Corporate Finance (Vlerick Business School)